Programmet for åpningen er publisert!

Det er bare en måned til åpningen av kvensk språksenter i Vadsø og nå er det tid for å publisere programmet. Åpningen blir holdt 15.3.2019 på Vadsø museum – Ruija Kvenmuseum, dagen før Kvenfolkets dag. Husk at åpningen er åpen for alle, men vi har et begrenset antall plasser.

Vi starter med velkomsttale ved styreleder Trygg Jakola og fortsetter med miniseminar hvor blant annet Einar Niemi, professor emeritus, og Hilja Huru, leder for Norske Kveners Forbund – Ruijan Kveeniliitto, holder foredrag. Etter seminaret står fylkesmann Elisabeth Vik Aspaker for den offisielle åpningen av språksenteret. Fylkesordfører i Finnmark Ragnhild Vassvik og ordfører i Vadsø Hans-Jakob Bønå holder deretter sine hilsningstaler.

Finskelever fra Vadsø Barneskole og Jakob Mikkelsen byr på musikk.

Text placeholder

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: